Maklike Benedict-eiers

Bederf spesiale gaste of jou gesin met dié sonskyn-ontbytgereg.

Genoeg vir:4

Bereidingstyd: 30 minute

Gaarmaaktyd: 2-3 minute (vir die eiers)

 

  • 4 Engelse muffins of sagte broodrolletjies, gehalveer
  • 4 snytjies gerookte ham
  • 15 ml witwynasyn
  • 4 ekstragroot eiers

HOLLANDAISESOUS

  • 40 ml witwynasyn
  • 1 lourierblaar
  • 3 swartpeperkorrels
  • 2 eiergele
  • 100-125 g ongesoute botter, in blokkies gesny
  • sout en witpeper


1
Maak die hollandaisesous: Verhit die witwynasyn, lourierblaar en swartpeperkorrels in die mikrogolf. Laat dit ‘n rukkie staan om die asyn te geur en giet dit dan deur ‘n sif.Eiers stap 1  
2
Gooi die louwarm asyn by die eiergele in ‘n mengbak terwyl jy dit aanhoudend klop oor stadig pruttende water in ‘n kastrol. Maak seker die water raak nie aan die mengbak nie.

Eiers stap 2

3 Klop die botterblokkies een-een by die eiersous – hou aan klop totdat elke blokkie smelt voordat jy nog een bygooi.

Eiers stap 3

4 Sodra die helfte bygevoeg is, kan die res vinniger bygeklop word. Geur die sous met sout en witpeper. Rooster solank die Engelse muffins of broodrolletjies, smeer dit met botter en hou dit eenkant warm.

Eiers stap 4
5
Posjeer die eiers in ‘n posjeerpan met water waarby asyn gevoeg is. Doen die volgende (soos op die foto) as jy nie ‘n posjeerpan het nie: Gebruik ‘n kastrol en laat die water saggies kook (“soft rolling boil”), breek ‘n eier in ‘n glasbakkie of piering en glip dit in die water deur die bakkie of piering so na moontlik aan die water te hou. Gebruik ‘n lepel om die eierwit van die begin af by die eiergeel te hou.Eiers stap 5
6
Laat die eiers vir 2-3 minute prut en skep uit.Eiers stap 6

7 Om voor te sit: Sit ‘n snytjie ham op elke muffin, skep ‘n eier bo-op en bedek dit met warm hollandaisesous. Sit dadelik voor.

Maklike Benedict-eiers